2013. jan. 28.

Saláta Jean-módra


Ezt a salátát általában gyroshoz szoktam szoktuk készíteni. Azért szoktuk, mert ez leginkább a Párom reszortja. Amíg én előkészítem a húst, Ő pucol, aprít, darabol.



Hozzávalók 4 főre:

1db kígyóuborka
1db paradicsom
1db tv paprika
1db lilahagyma
1doboz konzerv kukorica

200gr feta sajt
1 nagy pohár natúr joghurt

Ízlés szerint fűszerek:
Oregánó
Kakukkfű

Elkészítés:

A lilahagymát és az uborkát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt kockára vágjuk. Lehet tetszés szerint méretezni, mi mindig apróra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk, egy nagy tálba tesszük és a lecsepegtetett kukoricát is hozzáadjuk. Megfűszerezzük, majd leöntjük a joghurttal és elkeverjük. A fetát nagyobb darabokra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk, és óvatosan összeforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: A feta sajtot lehet külön is tálalni a saláta mellé, nem muszáj belekeverni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Jean világa © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates