2013. jan. 28.

Mustáros csirkeragu

Ezt az ételt nemrég készítettem el, és ízlett a családnak és a barátoknak is. Gyors és egyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dl víz
Kevés olaj
2 ek tejföl
2 db savanyú uborka
2 tk liszt
2 ek mustár
2 tk ételízesítő
2 kk só
1 kk bors
2 kk tárkony
2 kk majoránna
1 kk bazsalikom
15 dkg sajt
500 g  penne vagy orsó tészta

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítom, majd csíkokra vágom. Ezt általában még a vendégsereg érkezése előtt megteszem, mert elég hosszú idő. 
Felteszem melegíteni a vizet a tésztának, közben a vöröshagymát megpucolom, felkockázom és kevés olajon  üvegesre párolom. Ha ez megvan, mehet rá a hús, és fehéredésig sütöm. Miután kifehéredett a hús, felöntöm vízzel, beleteszem a zúzott fokhagymát és megfűszerezem: ételízesítő, só, bors, tárkony, majoránna és bazsalikom kerül bele. Összekeverem, majd lefedem és addig párolom, míg a hús megpuhul. Ez kb. 10-15 perc. Ezalatt a lisztet kikeverem a mustárral és a tejföllel, az uborkát pedig apró kockákra vágom. A húshoz hozzáadom a masszát, majd az uborkát, elkeverem és még 5 percig főzöm. Ha letelt az idő, a tésztára halmozom a húst, megszórom reszelt sajttal és tálalom.


Köszönet az alapreceptért!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Jean világa © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates