2013. jan. 28.

Karamellás panna cotta

Nemrég teljesült egy régi vágyam:
végre kaptam szuflétálkát! Először Molten Lava Cake (láva süti)-t készítettem benne, de arról sajnos nem készült fotó, így azt nem tudom feltenni. Másodszorra Panna cottát készítettem benne, ami elnyerte mindenki tetszését.


Hozzávalók 4 személyre:

3 színtelen zselatinlap
130 g lágy karamellás cukor (11db) + 2db a díszítéshez
500 ml habtejszín

Elkészítés:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom, közben a karamellás cukrot felaprítom. Ezután a tejszínt alacsony lángon felfőzöm az aprított karamellás cukorral. Kb. 10 perc, míg a karamella felolvad. (Minél apróbb darabokra vágtuk, annál hamarabb felolvad.) Ha felolvadt, 3 percre félreteszem, majd a kinyomkodott zselatint beleteszem a masszába és kevergetve felolvasztom benne. A vízzel kiöblített tálkákba merem a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.

Tálalás: először a tálkában tálaltam, majd a következő alkalomkor kiborítottam tányérra. Mindkét esetben a félretett, felaprított karamellás cukorkával díszítettem.

Köszönet az alapreceptért! (A csokiszószt szándékosan kihagytam, mert nekem azzal nem ízlett)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Jean világa © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates