végre kaptam szuflétálkát! Először Molten Lava Cake (láva süti)-t készítettem benne, de arról sajnos nem készült fotó, így azt nem tudom feltenni. Másodszorra Panna cottát készítettem benne, ami elnyerte mindenki tetszését.
Hozzávalók 4 személyre:
3 színtelen zselatinlap
130 g lágy karamellás cukor (11db) + 2db a díszítéshez
500 ml habtejszín
Elkészítés:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom, közben a karamellás cukrot felaprítom. Ezután a tejszínt alacsony lángon felfőzöm az aprított karamellás cukorral. Kb. 10 perc, míg a karamella felolvad. (Minél apróbb darabokra vágtuk, annál hamarabb felolvad.) Ha felolvadt, 3 percre félreteszem, majd a kinyomkodott zselatint beleteszem a masszába és kevergetve felolvasztom benne. A vízzel kiöblített tálkákba merem a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Tálalás: először a tálkában tálaltam, majd a következő alkalomkor kiborítottam tányérra. Mindkét esetben a félretett, felaprított karamellás cukorkával díszítettem.
Köszönet az alapreceptért! (A csokiszószt szándékosan kihagytam, mert nekem azzal nem ízlett)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése